top of page
  • Skribentens bildLouise

Ingefärashot med chili & lime (sockerfri)

Uppdaterat: 7 okt. 2018

Det är höst och fullt med förkylningsbaciller öööverallt. Det är tyvärr försent att börja med ingefära när förkylningen redan brutit ut och därför bättre att dricka det hela tiden, när man är frisk, i förebyggande syfte.


Ingefära har används som läkemedel i flera hundra år, ska enl forskning sänka kolesterolet, sägs öka blodcirkulationen, förbränningen och förbättra matsmältningen - listan på positiva effekter kan göras lång!


Chili innehåller capsaicin som kan öka kroppens produktion av endorfiner samt har visat sig ha en smärtminskande effekt, speciellt vid nervsmärtor. Studier har även visat att chili ökar kroppens förbränning skjuter i höjden direkt efter intag och och ska göra oss mindre hungriga.



Vi blir inte automatiskt smala eller rasar i vikt av att dricka ingefärashot med chili men det är både gott och så väldigt bra för hälsan.


Testa gärna mitt recept på ingefärashot som vi dricker varje morgon här hemma och som håller lääänge i kylskåpet - dessutom både roligare och billigare att göra egen istället för att köpa färdigt!👇🏻


1 liter shot

🥄1 l vatten

🥄 300 g färsk ingefära (ekologisk är att föredra!)

🥄 2 st lime (ekologisk är att föredra!)

🥄1,5 st chili (ekologisk är att föredra!)

🥄 En liten nypa salt


Gör såhär:

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet i en kastrull. Skär chili, pressa i lime och lite salt och blanda i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka inte då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner.


Sila av ingefäran, chilin och lime - om du använder ekologiskt vilket jag rekommenderar kan du låta lite ingefära och chili vara kvar i drycken för att det ska få mer smak, häll upp i en väl rengjord flaska och förvara i kylskåpet - håller i minst en månad 💪🏻✨


Har du lagat detta receptet?

Tagga @louisechf på instagram och hashtagga det #louisechf



41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page